Precíziós hímzés Kazincbarcikán

 

A DS Barcika Kft. az idei évben alapított vállalkozás, amely textíliák ipari hímzésére kíván specializálódni. Az ipari alatt az értendő, hogy a hímző-gép egyszerre hat hímző fejjel dolgozik 1000 öltés/perc maximális hímzési sebességgel, így főleg nagy mennyiségű munkák elvégzésére ideális. A kazincbarcikai térségben ez idáig nem volt ilyen hímzési kapacitás. A gép beszerzésével a cég többféle iparágban működő vállalkozásnak is magas minőségben tud hímezni, pl. céglogókat, éttermek vagy hotelek abroszaiba, törölközőibe motívumokat, ill. különféle logókat.

 

Együttműködési lehetőség nyílt az egyik jelentős munkaruha gyártó céggel, a Salzol Kft-vel, innen jött az ötlet majd pedig a lehetőség a svájci projekten keresztül egy gépbeszerzésre. A támogatott projekt keretében 1 fő alkalmazására nyílik lehetőség.

 

A vállalkozás a szolgáltatással a környező közép és nagyvállalatokat kívánja megszólítani. Célja ezeknek a vállalkozásoknak a folyamatos, nagy tételszámú megrendeléseinek a teljesítése, melyet legfőbbképp a helyi munkaruha gyártó céggel történő folyamatos együttműködéssel kívánja megvalósítani.

 

A gép beszerzése óta eltelt idő alapján már elmondható, hogy a cég a termékbevezetés státuszában már jelentős piaci hányadot tudott elérni, ezzel áthidalva a kezdeti nehézségeket. A cég folyamatos piaci növekedésre számít, mellyel egy időben tovább kívánja bővíteni a vállalkozást, ezzel új munkahelyeket teremtve Kazincbarcikán.

 

A beruházás megvalósításának köszönhetően a vállalkozás hímzett termékek sorozatgyártásával és egyedi hímzett logókkal ellátott termékek előállításával foglalkozik. Szűkebb régiónkban ezt eddig szitanyomással helyettesítették, mely kevésbé időt álló, mindemellett a hímzett termékek elegánsabbak, marketing szempontból előnyösebbek, mint a szitanyomottak. Épp ez adja a vállalkozás és a megvalósított eszközbeszerzés egyediségét is, nagy szériás hímzést, gyártás közbeni logózást, senki nem tudott eddig a régióban kivitelezni.