Fejlesztenek a vállalkozások

November 17-én került sor a Svájci Hozzájárulási Program által támogatott vállalkozásfejlesztési alap 3. pályázati körének eredményhirdetésére, amely alapján 9 vállalkozás pályázata bizonyult eredményesnek, ők a támogatás segítségével valósíthatják meg fejlesztéseiket.

Svajci projekt TSZ alairas_montazsKazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” címmel Kazincbarcika Város Önkormányzata három szomszédos helyhatósággal karöltve összehangolt fejlesztési projekteket valósít meg a Svájci Hozzájárulási Program 1,4 milliárd forintos támogatásával. Ennek részeként 2013 szeptemberében nyílt meg a „Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben” pályázati alap. Ennek teljes vissza nem térítendő támogatási összege mintegy 238 millió Ft, melyre eddig három körben lehetett pályázni.

A 2015 tavaszán meghirdetett harmadik pályázati körben a kazincbarcikai kistérség területén működő, vagy a kistérségben letelepülést és munkavégzést tervező profitorientált, illetve nonprofit vállalkozások, továbbá egyéni vállalkozók pályázhattak négy prioritási területen mintegy 110 millió forintos keretösszegre. A pályázat sikeres volt, melynek nyilvános eredményhirdetésére 2015. november 17-én 10.00 órától, Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban került sor. A nyolc nyertes vállalkozásnak Szitka Péter, a város polgármestere és Markus Dürst, a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség divízióvezető-helyettese a Svájci Hozzájárulási Program képviseletében adták át a támogatói okleveleket. A nyertes pályázatok között közel 49 millió forint támogatásban részesülnek.

Az elmúlt egy hónapban a nyertes vállalkozások benyújtották a támogatási szerződéshez szükséges dokumentumaikat, így még karácsony előtt sor került ezek aláírására.

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.