A JOBB ÉLETMINŐSÉGÉRT DOLGOZNAK

Az IKO Bt. huszonkét évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult, akkor még mérnöki szolgáltatásokkal. A társaság a Svájci Alap támogatásának köszönhetően tavaly novemberben gyógytornász egészségügyi tevékenységgel bővítette kínálatát. A Mátyás király út 83. szám alatti magánrendelőjükben a kistérségben élő, mozgásszervi panaszokkal küzdő betegeknek nyújtanak speciális gyógytornakezelést. A projekt forrásait felhasználva felvettek egy szakképzett gyógytornászt, aki szaktudását újszerű gyógykezelési technikákkal bővítette, valamint ebből az összegből alakították ki a társaság új arculattal rendelkező honlapját is.

 

A pályázati pénzből beszerzett Safe Laser 500 berendezéssel lehetőségük nyílt kiegészítő kezeléseket alkalmazni a felszín közeli kisebb ízületi-, izom-, ínsérülések, gyulladások, húzódás, rándulás, zúzódás, horzsolás, vérömleny esetén. A gép segítségével a mélyebb rétegekben végzett terápiával enyhíteni tudják a mozgásszervi panaszokat: a porckopást; a porc, a szalag és az ízületi tok sérülését; az ízületi duzzanatot, fájdalmat és gyulladást; valamint a reumatikus panaszokat.

 

A szintén ebből a forrásból vásárolt orvosi nyirokstimuláló-gép kezelései javítják a nyirok keringését a kritikus zónákban, gyorsítják az anyagcserét a szövetekben. Az eszköz hasznos ödémák és a fájdalom kezelésében és a megelőző ellátásban. Az elektromos kezelőágy jelentősen megkönnyíti az emberi test mozgatását és fokozza a betegek kényelmét a kúra során.

 

A hozzájuk forduló betegek mozgásszervi problémáját komplex és hatékony terápiával igyekeznek kezelni, mely igénybevételéhez nem kell a páciensnek egy távolabbi rendelőintézetbe utaznia. A sport-rehabilitáció területén a sportolók sérüléseinek kezelésében és regenerálódási idejük csökkentésében is sikeresnek bizonyultak terápiás módszereik. Honlapjukon részletesen elérhető a nyújtott kezelések köre: www.pikomed.hu.