Hatékony segítség a mozgásszervi panaszokra

Az IKO Bt. 2015 novemberében a Svájci Alap támogatásával indította el gyógytornász egészségügyi tevékenységét Kazincbarcikán. A Mátyás Király út 83. szám alatt magánrendelőt nyitott azzal a kiemelt céllal, hogy speciális gyógytorna kezelést tudjon nyújtani a Kazincbarcikán és vonzáskörzetében élő mozgásszervi problémával küzdő betegeknek.

 

A vállalkozás a Svájci Projekt keretében már korábban is szerzett be orvostechnikai eszközöket a gyógytorna-kezelésekhez és azok kiegészítéséhez (lézerterápia és nyirokkezelés). Az újabb projektkörben elnyert támogatással a gyógyászati eszközpark további bővítését valósította meg egy Bemer terápiás berendezés üzembe állításával. A projekt eredményeként 1 fő képzett gyógytornász további stabil foglalkoztatottsága biztosítható, akinek továbbképzésére a vállalkozás nagy hangsúlyt fektet, ezért a projekt keretében a sport-rehabilitáció területén alkalmazható speciális eljárások illetve a Craniosacralis terapeuta képzés elsajátítását tették lehetővé. Az Iko Bt. fejlesztésének célja, hogy a mágnes terápiás berendezést illetve a megszerzett új szaktudást a sportolók (röplabda és labdarúgó játékosok) rehabilitációja, azaz a versenysport okozta sérülések megelőzésének és kezelésének szolgálatába állítsa.

 

A Bemer terápiás berendezés segítségével lehetővé vált egy olyan fizioterápiás kezelésmód alkalmazása, mely teljesítménynövelő, egészségmegőrző és gyógyulást elősegítő hatása miatt a komplementer-és preventív orvoslás terén az egyik leghatékonyabb terápiának tekinthető. A Bemer fizikai érterápia javítja a mikrokeringést, támogatja a legkisebb véredények vérkeringését. Ezáltal a test sejtjeinek teljesítőképessége javul, ami hozzájárul a fájdalom csillapításához és a szervezet öngyógyító képességének növeléséhez. A Craniosacralis terapeuta képzésen szerzett szaktudással olyan újszerű kezelési módszert kíván az Iko Bt. meghonosítani városunkban, melynek célja az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.

 

A komplex gyógytornász szaktudás és az orvostechnikai eszközök használatának kombinálásával a vállalkozás széles betegkör számára tud segítséget nyújtani. A Bemer terápia a sportolók állóképességére és teljesítményfiziológiai paramétereinek javulására szignifikáns hatással van, ugyanakkor ez a technika a hagyományos betegkör esetén is jól egészíti ki a konzervatív terápiás kezeléseket.

 

A Piko-Med Mozgáscentrum szolgáltatásait egyre intenzívebben veszik igénybe a sportolók, akik számára a mérkőzések előtti gyors és hatékony rehabilitáció kiemelkedő fontosságú.

 

A szakképzett gyógytornász a betegek mozgásszervi problémáját komplex és hatékony terápiával kezeli, melynek igénybevételéhez nem kell a páciensnek egy távolabbi rendelőintézetbe utaznia. A sport-rehabilitáció területén a sportolók sérüléseinek kezelésében és regenerálódási idejük csökkentésében is sikeresnek bizonyultak az alkalmazott terápiás módszerek.

 

A Piko-Med Mozgáscentrum nyújtotta szolgáltatások egyediségét a gyógytornász speciális szaktudása biztosítja, melyet a projekt során beszerzett orvostechnikai eszközök hatékonyságával ötvöznek.

 

A Piko-Med Mozgáscentrum által nyújtott kezelések köre megtalálható a www.pikomed.hu oldalon.