Meghirdetésre került a Pályázati Alap 4. köre

2015. december 18-án meghirdetésre került a “Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben” pályázati alap” 4. körének pályázata.

Pályázati Felhívás

a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében

„Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben”

  

A támogatás célja, hogy Kazincbarcikai kistérségben ösztönözze új munkahelyek létrehozását, a térségben működő vagy ott beruházó vállalkozások fejlesztésével. A támogatás prioritás területei:

    • 1. Az info-kommunikációs technológiákhoz, kreatív iparágakhoz kapcsolódó és távmunkán alapuló üzleti szolgáltató tevékenységek létrehozása. Előny, ha a felsorolt területeken fejleszteni kívánó vállalkozás a tervezett új kazincbarcikai Üzleti és Inkubációs Parkban települ le
    • 2. Új termékek fejlesztése, illetve bevezetése a műanyagipari feldolgozó, vegyipari ágazatban és gépiparban, anyagvizsgálatban. Előny, ha a vállalkozás ipari park címmel rendelkező területen települ le, vagy már ott működik, vagy ha a tervezett új kazincbarcikai Üzleti Szolgáltató és Inkubációs Parkban települ le.
    • 3. A turisztikai szolgáltatások (szálláshely és melegkonyhás vendéglátás) színvonalának javítását (pl. kategóriaváltással) és kapacitásának bővítését szolgáló beruházások támogatása, melyek térben vagy együttes szolgáltatás-kínálatban illeszkednek a projekt keretében megvalósítani tervezett tevékenységekhez, így a turisztikai vonzerőfejlesztés (Rudapitechus park létesítése, Damasa-tansövény kiépítése, Radvánszky kastély felújítása) és a kistérségi promóció témákhoz (Kolorcity-koncepció)
  • 4. Kezdő vállalkozások elindításának, illetve kis-, mikro-vállalkozások növekedésének az ösztönzése Előny, ha a vállalkozás a tervezett új kazincbarcikai Üzleti Szolgáltató és Inkubációs Parkban települ le

 

A pályázati alap teljes vissza nem térítendő támogatási összege mintegy  74 millió Ft. A keretösszeg felosztása a prioritások között:

 

Prioritások Indikatív támogatási keret Minimális támogatás Maximális támogatás
1. Üzleti szolgáltatások és termékek fejlesztése 10 000 000 Ft 1 000 000 Ft 10 000 000 Ft
2. Műanyagipari, vegyipari ágazatban és gépiparban, anyagvizsgálatban termékfejlesztés 20 000 000 Ft 7 500 000 Ft
3. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése 20 000 000 Ft 10 000 000 Ft
4. Mikro- és ezen belül kezdővállalkozások fejlesztése 23 392 395 Ft
új újszerű termék és szolgáltatás, illetve technológia alkalmazás bevezetése esetén 500 000 Ft 3 000 000 Ft
legalább 1 db új teljes munkaidős (napi 8 óra) munkahely teremtése esetén – 2 év kötelező fenntartással 500 000 Ft 5 000 000 Ft

A támogatás mértéke az 1- 3 prioritásra benyújtott pályázatoknál: mikro- és kisvállalkozások esetén 60%; középvállalkozások és nagyvállalatok esetén 50%. A támogatás mértéke 4. prioritás esetén elérheti a 90%-ot.

 

A támogatásra kizárólag a Kazincbarcikai kistérség területén tevékenységet végző, vagy a kistérségben letelepülést és munkavégzést tervező profitorientált, vagy nonprofit vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók jelentkezhetnek.

 

Nyilvános tájékoztató fórum: 2016. január 6. 10.30 óra. Helyszín: Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ (Rákóczi tér 9.) Emeleti rendezvényterem. A pályázati felhívásról további tájékoztatás érhető el a palyazatialap@kazincbarcika.hu e-mail címen.

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. február 1. 15.30. Helye: Polgármesteri Hivatal Kazincbarcika, 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. 207. szoba

A pályázati felhívás dokumentumai elérhetők a www.kazincbarcika.hu honlapon.

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.