EGYEDI MŰANYAGGYÁRTÁS

A napjainkban használt  berendezések nagy számban tartalmaznak kis méretű műanyag alkatrészeket, elemeket. Ezek meghibásodása sokszor az adott gép életciklusának végét jelenti, hiszen több gyártónál bevett szokás, hogy kisebb alkatrészek esetében csak  nagy  tételek  vásárlására  van  lehetőség,  valamint problémát jelenthet egy-egy  egyedi  tervezésű műanyag alkatrész kis darabszámban történő legyártása, mert a gyártáshoz  az  esetek  többségében  nem  éri  meg  drága  szerszámot  készíteni. A mai versenyhelyzetben ugyanakkor egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy egy-egy műanyag alkatrész meghibásodása miatt berendezései, termelése leálljon. A Prototech Gold Kft. a fenti probléma orvoslására  alakult meg 2013-ban, Kazincbarcikán.

A svájci  projekt  első  fordulója  után  sikerült  beszerezniük   egy   modern,   3   dimenziós   nyomtatót, mellyel akár kis számban is elő tudnak állítani egyedi műanyag alkatrészeket.

A cég sikerein felbuzdulva a vevői igények szélesebb kielégítését tűzték ki célul.  Ezt a szándékot tükrözte a Svájci Hozzájárulási Programhoz benyújtott újabb pályázatuk.  A harmadik pályázati körben megnyert támogatásnak köszönhetően az országban az elsők között tudják alkalmazni a különböző poliuretán alapú műanyagokat kis szériás késztermékek gyártására.

A fejlesztések lehetővé tették a kis szériás gyártási technológia növelését, valamint Magyarországon elsőként el tudták indítani az orvosi CT-készülékekkel végzett betonvizsgálati üzletágukat. Ezzel a professzionális módszerrel tűz-,  illetve  fagykárosult  betonelemek  vizsgálatát  végezhetik  el  roncsolásmentesen. A sikeres beruházások lehetővé tették a létszámbővítést, jövőbeni terveik között pedig egy hét-nyolc főt foglalkoztató mérnökiroda kialakítása szerepel. A cégről a www.prototech.hu oldalon tájékozódhatnak.